ж. к. Люлин 10, бул. Луи Пастьор 1
София,
България
23.2725777
42.7197198
UserLikes
Име: 37 СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ РАЙНА КНЯГИНЯ - СОФИЯ
Адрес: София, ж. к. Люлин 10, бул. Луи Пастьор 1
Телефони: text to image
Уеб сайт: http://37su.eu
E-mail: text to image
Отрасъл: Средно общо образование
Дейност:

Средно общообразователно училище

Ключови думи: 37 sou, соу, училище, mon, sou
  • catalog.bg
  • 37 СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ РАЙНА КНЯГИНЯ - СОФИЯ

За нас

37 СРЕДНО ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНО УЧИЛИЩЕ РАЙНА КНЯГИНЯ 

Училището е официално открито на 12 декември 1924 г. по инициатива на Просветно благотворително дружество Св. св. Кирил и Методий, което дава читалищната сграда за училище и набавя пособия от първа необходимост. 37. СУ Райна Княгиня е вписано в историята на българското образование като училище, изградено от жителите на квартал Модерно предградие без участието на държавата и общината.


В училището има секции по хандбал, футбол, баскетбол, волейбол, фолклорно пеене, народни танци, стандартни и латиноамерикански танци. През учебната 1998/1999 г. отборът по хандбал става Републикански средношколски първенец в Габрово, а през 2000/2001 г. – в Благоевград. Училището разполага с топлофицирана сграда след основен ремонт, просторни класни стаи, два компютърни кабинета, богата библиотека, ученически стол и бюфет, лекарски и зъболекарски кабинет и целодневна охрана.


Освен стандартна учебна дейност 37. СУ Райна Княгиня развива още и курсове по йога, студио за фолклорно пеене, клуб по латино-американски и стандартни танци, обучение по народни танци, секции по футбол и хандбал и допълнителна подготовка по изобразително изкуство.




 
Открийте ни в Google+