жк. Бъкстон, ул. Ген. Суворов 36
София,
България
23.2742572
42.6688251
UserLikes
Име: 2 СУ АКАДЕМИК ЕМИЛИЯН СТАНЕВ СОФИЯ
Адрес: София, жк. Бъкстон, ул. Ген. Суворов 36
Телефони: text to image
Уеб сайт: http://www.2ro-sou-bg.com
E-mail: text to image
Отрасъл: Средно общо образование
Дейност:

Изучаване на чужди езици, информационни и комуникационни технологии, български език и литература, науки и математика

Ключови думи: средно образование, образование, 2 су, 2ро су акад емилиян станев, чужди езици

За нас

Второ ЕСПУ е създадено през учебната 1974/1975 и е наименувано Боянският майстор на 11.05.1975г. Ръководството и педагогическият колектив на училището си поставят нелеката задача в новата добре оборудвана сграда да цари трудова и творческа обстановка, да се постигат високи резултати в учебно-възпитателния процес.


Боянският майстор става символът на един храм на просветата - от детската градина до колежа (университета). Резултатите не закъсняват и училището става базово към ЦИИУУРК през 1978/79г.


От 25 юни 1979г. патрон е академик Емилиян Станев.
От 1980г., по идея на МНП и със съдействието на БАН, академик Благовест Сендов започва 10-годишен експеримент по проблемите на образованието, в който се включва и Второ училище!


По системата на академик Сендов /Проблемна група по образованието/ се извеждат три випуска от I до VIII клас.


Днес 2-ро СОУ Акад. Емилиян Станев е модерен образователен, културен и духовен център.


Училището предлага обучение с прием след 7-ми клас /Наредба №11/ в профилите Чуждоезиков и Технологичен-информационни технологии, както и след VIII клас в профил Технологичен - стопански мениджмънт. Изучаваните езици са английски, немски, испански и руски.


Учениците на 2 СОУ са целенасочени творчески личности, които активно се включват в проекти с международно участие, в олимпиади, състезания по родолюбие и спорт, в конкурси по изобразително изкуство.


Успешно реализирани проекти са Обществени постижения - съвместно с училища от страната, Полша, Сърбия и Македония. Европейски големи книги с приказки и легенди - с подкрепата на Центъра за развитие на човешките ресурси, НА Сократ. Той е част от глобалния проект Обществени постижения Гордост за учениците, учителите и родителите са ежегодните концерти, провеждани в Зала 1 на НДК и зала Св. София на Народното събрание. Тези тържества са израз на креативноста, дръзновението и съпричастието на всички към живота във 2-ро училище.


Нашият девиз: Учим се днес, за да успеем утре най-точно представя целите и усилията на педагогическия състав 2 СОУ да е сред водещите столични училища с европейски облик и висок стандарт на образование.




 
Открийте ни в Google+