СОУ КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ - ПЛОВДИВ

СОУ КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ - ПЛОВДИВ

ул. Бугариево 6
Пловдив,
България
24.7460493
42.1210602
2 UserLikes
Име: СОУ КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ - ПЛОВДИВ
Адрес: Пловдив, ул. Бугариево 6
Телефони: text to image
Факс: text to image
Уеб сайт: http://www.soukv.eu
E-mail: text to image
Отрасъл: Средно общо образование
Дейност:

Средно общообразователно училище Константин Величков - Пловдив

Ключови думи: соу константин величков, музика, хореография, изобразително изкуство, готварство

За нас


СОУ КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ - ПЛОВДИВ е открито на 15.09.1981г. с наименованието ЕСПУ Кв. Въча. Директор е Георги Рулев. През следващата 1982г. училището приема името на големия възрожденец Константин Величков.


От учебната 1998/99г., след спечелване на конкурс, за директор е назначен Красимир Гигов - доктор по изкуствознание. От 1983г. започва честването на патронния празник - 21 май. В навечерието на един от най-светлите български празници  - 24 май, учителите и учениците се прекланят пред личността и делото на Константин  Величков - забележителен общественик и просветен деец, поет и журналист.


През учебната 1989/1990г. броят на паралелките нараства на 57, а броят на учениците е 1784. През 1993/4г. се откриват подготвителни паралелки по немски език и английски език. През учебната 1997/8г. са разкрити паралелки с разширено изучаване на Музика, Хореография, Изобразително изкуство. На 11.11.1998г. е учредено Училищното  настоятелство. Негов председател в  настоящия момент е инж. Стефанка Ламбрева, кмет на район Южен.


Училището разполага с три компютърни кабинета със съвременно оборудване и постоянна връзка с Интернет, в които се обучават в редовни часове и извънкласни форми всички ученици. Има богата библиотека и читалня, зала за игра на тенис на маса, модерно оборудвани физкултурни салони, игрище и зала за провеждане на обучението по хореография.Във връзка с успешното реализиране на учениците след завършване на средно образование, в училището са разкрити и нови паралелки, в които се изучават: Математика и информатика, паралелки с професионална ориентация с изучаване на готварство, моден дизайн, фризьорство и козметика, сладкарство, електротехника.


Паралелките по Математика и информатика и Стопански мениджмънт се обучават по проекта Джуниър ачийвмънт, участват в конкурси и печелят награди. Бъдещите фризьори, модни дизайнери и готвачи  също се изявяват успешно на състезания и конкурси. 

Открийте ни в Google+
© 2014 CATALOG.BG - търсене в над 140 000 действащи български фирми